• +38 (099) 566 01 39

Віброплатформа для схуднення: як працює і чи варто чекати "чудесного" ефекту. Вправи на віброплатформі і протипоказання до них.

Віброплатформа для домашнього використанняПрагнення жінок підтримувати себе у формі прикладаючи мінімальні зусилля мотивує розробників різних апаратів для зниження ваги. Але також з'являється все більше шарлатанів, які обіцяють миттєве схуднення без дієт і обмежень себе в харчуванні. Лише купи "чудовий" апарат, вставай на нього і худни. Але чи так це?

У цій статті ми поговоримо про тренажер, навколо якого створилася величезна кількість міфів і суперечок - вібраційній платформі. Розберемося як працює апарат і який ефект на організм надає. Чи варто чекати результатів від вправ на віброплатформі, як правильно займатися і які існують протипоказання до занять на віброплатформі.

Принцип роботи вібраційної платформи

Для того, щоб зрозуміти, що відбувається під час занять на тренажері потрібно розібратися як він працює. Апарат являє собою платформу, яка здійснює коливальні рухи різної частоти. Коли ви стаєте на тренажер, створена вібрація передається на м'язи, стимулюючи їх рефлекторне скорочення.

Існують різні по конструкції віброплатформи. Є габаритні моделі з поручнями, які найчастіше купують в тренажерні зали, а бувають і компактні моделі для домашнього використання. Віброплатформа для тренажерних залівТакі віброплатформи не займають багато місця в квартирі і їх легко можна буде прибрати після тренування.

Головною перевагою вібраційних платформ є їх універсальність. Купуючи віброплатформу ви фактично придбаєте тренажер на всі групи м'язів. Також заняття на віброплатформі чинять благотворний вплив на лімфатичну систему - під впливом вібрації лімфа інтенсивніше циркулює. В першу чергу це позначається на шкірі, яка уражена целюлітом. За рахунок активізації обмінних процесів в жирових клітинах зменшуються прояви целюліту, шкіра підтягується, поступово зникає ефект "апельсинової кірки".

А ось і відповідь на питання, яке, мабуть, цікавить жінок найбільше - "Чи можна схуднути просто стоячи на віброплатформі по 10-15 хвилин на день?" - ні. Вся справа в тому, що просто стоячи на тренажері, ви не спалите достатню для схуднення кількість калорій. Але це не означає, що результатів не буде. Вплив вібрації підтримує м'язи і шкіру в тонусі, а значить - коригує фігуру.

Вправи на віброплатформі

А ось якщо ви хочете позбавитися від зайвої ваги на віброплатформі потрібно не просто стояти, а проводити повноцінні тренування. Будь-які, навіть найпростіші вправи на тренажері чинять значне навантаження на м'язи. Ви можете присідати, віджиматися, робити скручування на віброплатформі і їх ефективність буде набагато вище. Спеціально для вас ми зробили невелику добірку вправ, які можна виконувати вдома.

Вправи на віброплатформі

Протипоказання до тренувань на віброплатформі

Вплив вібрації на організм, особливо такої інтенсивної, є абсолютним протипоказанням при:

  • Епілепсії
  • Вагітності
  • Лактації
  • Сечокам'яної хворобі
  • Артриті і артрозі
  • Онкології

Підсумок. Якщо розглядати віброплатформу в якості домашнього тренажера, то вона є унікальною в плані своєї універсальності і компактності. Невеликий за розмірами тренажер може повноцінно замінити походи в зал, за цілком розумну ціну. А ось якщо розглядати віброплатформу як апарат на якому "просто стоїш і худнеш", то це далеко не так. Зниження ваги це процес, який вимагає комплексного підходу, в тому числі, коригування харчування.

Ну і, звичайно ж, враховуйте всі протипоказання до занять на віброплатформе, а краще проконсультуйтеся з лікарем.